Clătite cu miere

9 iunie 2016   Mese festive

Doar imaginează-ţi cât de bune sunt aceste clătite cu miere dacă le serveşti cu fructe proaspete, cum sunt căpşunile, zmeura sau piersicile.

De ce ai nevoie pentru clătite cu miere

250 ml lapte

50 ml smântână

200 g făină

4 ouă

1 lingură zahăr

3 linguri unt

1 praf de sare

Pentru umplutură

6 linguri unt

miere

zahăr pudră

Cum se prepară clătite cu miere

Combini laptele, smântâna, făina, ouăle bătute, zahărul, untul şi sarea şi amesteci energic până se omogenizează. Laşi să se odihnească 15 minute la temperatura camerei sau 30 de minute la frigider. Ungi o tigaie cu unt şi prepari clătitele. Când s-a rumenit pe o parte, întorci fiecare clătită. Ai grijă să nu le faci foarte subţiri. Le pui unele peste altele ca să nu se răcească. Ungi fiecare clătită cu jumătate de lingură de unt şi o împătureşti. Torni miere şi pudrezi cu zahăr.

Sursa foto http://www.iwashyoudry.com

Mai multe