Clătite cu miere
Doar imaginează-ţi cât de bune sunt aceste clătite cu miere dacă le serveşti cu fructe proaspete, cum sunt căpşunile, zmeura sau piersicile.
De ce ai nevoie pentru clătite cu miere
250 ml lapte
50 ml smântână
200 g făină
4 ouă
1 lingură zahăr
3 linguri unt
1 praf de sare
Pentru umplutură
6 linguri unt
miere
zahăr pudră
Cum se prepară clătite cu miere
Combini laptele, smântâna, făina, ouăle bătute, zahărul, untul şi sarea şi amesteci energic până se omogenizează. Laşi să se odihnească 15 minute la temperatura camerei sau 30 de minute la frigider. Ungi o tigaie cu unt şi prepari clătitele. Când s-a rumenit pe o parte, întorci fiecare clătită. Ai grijă să nu le faci foarte subţiri. Le pui unele peste altele ca să nu se răcească. Ungi fiecare clătită cu jumătate de lingură de unt şi o împătureşti. Torni miere şi pudrezi cu zahăr.
Sursa foto http://www.iwashyoudry.com