Clătite cu nuci la cuptor
Nuca este considerată un concentrat de „ingrediente“ excelente, indispensabile prsoanelor stresate. Este foarte bogată în lipide (60% în medie) şi conţine foarte mulţi antioxidanţi şi Omega 3. Pot fi mâncatre şi de diabetici, fiind indicate şi cardiacilor şi bolnavilor de cancer. Dacă prepari această reţetă de clătite cu nuci la cuptor poţi benefeciai de toate avantajele consumului de nuci.
Clătite cu nuci la cuptor - Ingrediente (1 tavă)
Pentru aluatul de clătite 250 g făină 1 lingură zahăr 3 ouă 400 ml lapte 50 g unt
200 g miez de nucă
50 g zahăr pudră
50 g stafide
1 pliculeţ zahăr vanilat
3 linguri rom
500 ml smântână
3 linguri zahăr
3 plicuri zahăr vanilat
2 gălbenuşuri
unt pentru uns vasul
Clătite cu nuci la cuptor - Mod de preparare
Baţi ouăle cu laptele şi zahărul, adaugi untul topit, făina, omogenizezi şi laşi aluatul 30 de minute să se odihnească, după care coci clătite subţiri. Amesteci nuca măcinată cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi stafidele. Aşezi compoziţia pe fiecare clătită şi le rulezi, având grijă să nu cadă umplutura. Le stropeşti cu rom, le tai pe jumătate şi le aşezi una lângă alta într-un vas termorezistent uns cu unt. Baţi smântâna cu zahărul, zahărul vanilat şi gălbenuşurile. Torni amestecul peste clătite şi le introduci în cuptorul preîncălzit la 200 °C până se rumenesc. Serveşti clătitele cu nuci la cuptor imediat după ce le-ai scos.