Clătite cu nuci la cuptor

10 noiembrie 2015   Mese festive

Nuca este considerată un concentrat de „ingrediente“ excelente, indispensabile prsoanelor stresate. Este foarte bogată în lipide (60% în medie) şi conţine foarte mulţi antioxidanţi şi Omega 3. Pot fi mâncatre şi de diabetici, fiind indicate şi cardiacilor şi bolnavilor de cancer. Dacă prepari această reţetă de clătite cu nuci la cuptor poţi benefeciai de toate avantajele consumului de nuci.

Clătite cu nuci la cuptor - Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluatul de clătite 250 g făină 1 lingură zahăr 3 ouă 400 ml lapte 50 g unt

200 g miez de nucă

50 g zahăr pudră

50 g stafide

1 pliculeţ zahăr vanilat

3 linguri rom

500 ml smântână

3 linguri zahăr

3 plicuri zahăr vanilat

2 gălbenuşuri

unt pentru uns vasul

Clătite cu nuci la cuptor - Mod de preparare

Baţi ouăle cu laptele şi zahărul, adaugi untul topit, făina, omogenizezi şi laşi aluatul 30 de minute să se odihnească, după care coci clătite subţiri. Amesteci nuca măcinată cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi stafidele. Aşezi compoziţia pe fiecare clătită şi le rulezi, având grijă să nu cadă umplutura. Le stropeşti cu rom, le tai pe jumătate şi le aşezi una lângă alta într-un vas termorezistent uns cu unt. Baţi smântâna cu zahărul, zahărul vanilat şi gălbenuşurile. Torni amestecul peste clătite şi le introduci în cuptorul preîncălzit la 200 °C până se rumenesc. Serveşti clătitele cu nuci la cuptor imediat după ce le-ai scos.

Mai multe