Clătite cu somon afumat, un deliciu la mesele festive

6 ianuarie 2017   Mese festive

Aceste delicioase clătite cu somon reprezintă o variantă perfectă dacă vrei să iei un mic dejun mai uşor. Totodată, le poţi servi ca aperitiv la mesele festive, atunci când vrei să îi delectezi pe cei dragi cu un preparat deosebit.

Ingrediente (2 porţii)

Pentru clătite

125 g făină 2 ouă 25 g unt ½ linguriţă sare 250 ml lapte unt pentru prăjit

Pentru umplutură

100 g smântână maturată (crème fraiche)

½ linguriţă zahăr

¼ linguriţă coajă rasă de lămâie

¼ linguriţă coajă rasă de portocală

150 g creson

115 g somon afumat

piper

Mod de preparare

Mixezi făina, ouăle, untul, sarea şi laptele aproximativ 3-5 minute, până la omogenizare. Amesteci în continuare cu mixerul până când se formează un aluat de clătite fin. Acoperi vasul şi dai aluatul la frigider aproximativ 1 oră.

În alt vas, mixezi 2-3 minute smântâna , zahărul, coaja de lămâie şi cea de portocală şi frunzele de creson (o plantă cu flori albe mici, ale cărei frunze sunt folosite ca salată sau condiment). Baţi până când smântâna devine o spumă tare şi ingredientele sunt omogenizate. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Topeşti untul într-o tigaie, la foc mediu spre mare, şi rumeneşti clătitele aproximativ 1 minut pe fiecare parte. Le muţi pe un platou şi le laşi să se răcească.

Când s-au răcit complet , întinzi un strat uniform de smântână bătută, aşezi somonul afumat şi le rulezi. Dacă vrei, decorezi cu o lingură de smântână maturată şi serveşti imediat aceste clătite cu somon afumat.

Sursa + foto: kitchenstories.io

kitchenstories.io

Clătite suedeze cu banane şi cremă de ciocolată

Clătite suedeze cu banane şi cremă de ciocolată

Clătite cu somon şi cremă de brânză

Clătite cu somon şi cremă de brânză

Cum să faci cele mai bune clătite

Cum să faci cele mai bune clătite

Mai multe