Coaste de miel pe pat de cartofi noi
Coaste de miel pe pat de cartofi este felul cel mai potrivit pentru o masă festivă.
Ingrediente
8 coaste de miel
500 g cartofi noi
1 căpățână de usturoi
4 fire de usturoi verde
2-3 crenguțe de rozmarin
2-3 cepe mici, spălate și curățate
250 ml vin roșu, sec
sare
piper
Pentru garnitura de orez:
1 cană orez brun
2 căni supă de legume
sare
piper
Mod de preparare
Speli bine cartofii, îi cureți cu un burete aspru și îi fierbi, 10 minute, în apă cu sare. Îi scoți și îi lași la răcit, apoi îi așezi într-o tavă.
Speli coastele de miel, le usuci, le dai cu sare și cu piper, după gust, apoi le așezi într-un bol. Cureți cățeii de usturoi și îi mărunțești în mojar, apoi îi pui peste coaste. Adaugi rozmarinul și firele de usturoi verde tocate, torni vinul, amesteci bine și lași coastele la marinat cel puțin 2 ore.
Așezi peste cartofii din tavă coastele, torni marinata, pui cepele și o dai la cuptorul încins aproximativ 1 oră.
Între timp, speli bine orezul și îl pui la fiert în supă. Dacă e cazul, potrivești gustul de sare și de piper și îl fierbi la foc mic până absoarbe tot lichidul. Îl dai deoparte și îl ții acoperit 10 minute.
Servești coastele de miel pe pat de orez, cartofi și ceapă, stropit din belșug cu sosul format în tavă.