Cocktail cu pepene roşu şi vin spumant

31 mai 2017   Mese festive

Vara asta, la mesele festive vei putea ieşi din anonimat dacă le serveşti invitaţilor tăi un delicios cocktail. Băutura este răcoritoare, conţine pepene roşu şi vin spumant. Se prepară în doar 15 minute, însă trebuie să aştepţi câteva ore ca să te bucuri de ea, deoarece secretul constă în câteva cuburi delicioase de gheaţă, făcute din suc de pepene.

Ingrediente (1 porţie)

500 g pepene roşu 36 de mure (congelate) 200 ml vin spumant sec coajă de grepfrut, pentru ornat

Mod de preparare

Cureţi pepenele de coajă şi tai miezul cubuleţe, apoi îl faci piure cu un blender vertical. Îl treci printr-o sită, deasupra unei căni pentru măsurat, pentru a extrage sucul.

Umpli o tăviţă pentru cuburi de gheaţă cu sucul de pepene. Umpli aproximativ două treimi din fiecare spaţiu gol. Adaugi un număr egal de mure în fiecare cub. Dai tava la congelator aproximativ 6 ore sau până când se întăreşte sucul de pepene.

Adaugi cuburile îngheţate în pahar, apoi îl umpli cu vinul spumant. Decorezi cu coajă de grepfrut şi serveşti.

Sursa + foto: kitchenstories.io

kitchenstories.io

Mai multe