Cocktail de pepene verde

20 iulie 2016   Mese festive

Dacă organizezi mese festive vara aceasta sau vrei să sărbătoreşti alături de cei dragi un eveniment fericit, răsfaţă-i pe invitaţii tăi cu un cocktail de pepene verde, uşor de preparat şi foarte răcoritor.

Ingrediente

Pentru sucul de pepene 200 ml apă minerală 350 g pepene verde pulpă 1-2 lămâi verzi sau galbene 3 linguri rase de zahăr

Pentru siropul de zmeură

600 g zmeură

300 g zahăr

zeama de la o jumătate de lămâie

Pentru decor

6 cubuleţe potrivite de pepene verde

3 rondele de lămâie

verde sau galbenă

Mod de preparare

Pasezi zmeura şi o strecori de seminţe. Sucul obţinut îl amesteci cu zahărul şi apoi îl pui la fiert 12 minute. Dai deoparte, adaugi zeama de lămâie şi laşi la răcit. Dai la blender pepenele verde, fără sâmburi, tăiat cubuleţe, îl pui într-o carafă, adaugi zahărul şi amesteci bine. În momentul servirii, adaugi apa minerală peste sucul de pepene. Pui în pahare câteva bucăţele de lămâie, pe care le storci puţin înainte. Torni un deget de sirop de zmeură şi adaugi sucul de pepene cu apa minerală. Înfigi în ţepuşe bucăţele de pepene şi rondele de lămâie verde şi decorezi cu ele paharele. Foto: profimedia.

Mai multe