Cod cu legume la cuptor
31 ianuarie 2017
Mese festive
În zilele în care se mănâncă peşte, încearcă o reţetă simplă de cod cu legume la cuptor. Este o mâncare săţioasă şi sănătoasă.
Ingrediente
4 fileuri cod 2 morcovi 2 ardei graşi 1 ardei iute 2 cepe 4-5 căţei de usturoi 100 ml vin alb sec sare 100 g roşii în bulion piper 50 ml apă 1 lingură ulei zeama de la 1 lămâie
Preparare
Speli, cureţi şi tai legumele, apoi le aşezi într-o tavă unsă cu ulei. Speli peştele, îl tai după dorinţă, îl usuci, apoi îl dai cu sare şi piper după gust. Separat, amesteci vinul cu bulionul şi cu apa şi-l torni peste legume. Aşezi fileurile de peşte şi dai tava la cuptor 20 de minute. O scoţi, presari usturoiul tăiat fin şi mai laşi încă 10-15 minute. Opreşti focul, torni zeama de lămâie şi presari ardeiul iute tăiat fin.