Cod cu sos de pătrunjel şi busuioc

26 mai 2015   Mese festive

Pentru o masă pregătită pentru musafirii tăi poţi prepara cod cu sos de pătrunjel şi busuioc care îi va mai chema şi altădată la masă la tine. Pentru că gustul inconfundabil va rămâne de neuitat.

Cod cu sos de pătrunjel şi busuioc - Ingrediente

1 bucată cod fără cap 1 morcov 1 ceapă

1 lingură unt

1 lingură ceapă uscată, tăiată mărunt

1 lingură pătrunjel fin tocat

1 lingură busuioc fin tocat

1 lingură smântână

1 ceaşcă supă de legume

un praf de sare

piper, după gust

o lămâie

Cod cu sos de pătrunjel şi busuioc - Cum se prepară

Peştele se curăţă şi se spală bine, după care se pune la fiert în apă rece cu sare, morcov şi ceapă. Între timp, se pregăteşte sosul. Într-o tigaie se topeşte untul. Se adaugă ceapa şi se lasă circa un minut să se înmoaie şi să devină translucidă. Se pune supa şi se lasă la fiert 6 minute, până ce cantitatea de lichid se reduce la jumătate. Se adaugă ierburile şi

smântâna şi se lasă pe foc circa un minut. Se ia de pe foc şi se toarnă peste peştele fiert. Codul cu sos de pătrunjel şi busuioc se serveşte stropit cu lămâie.

Mai multe