Cod gratinat, un deliciu

18 iulie 2017   Mese festive

Sunt zile în care nu mai ştii ce să găteşti, ca să fie pe placul tuturor. Pentru că timpul tău este preţios, îţi venim în ajutor cu această reţetă de cod gratinat.

Ingrediente

500 g file de cod 60 g făină 100 g unt 200 ml lapte 100 g caşcaval ras 2 ouă 4 roşii feliate sare piper

Mod de preparare

Laşi la fiert peştele în apă cu sare 5-10 minute şi îl dai deoparte. Pui pe foc, într-un vas, 50 g de unt, lapte şi făină, amesteci până se îngroaşă, apoi dai deoparte. După ce s-a răcit, adaugi gălbenuşurile, albuşurile bătute spumă, piper şi sare după gust, amestecând bine.

Ungi cu restul de unt o tavă, în care torni o parte din sos, peste care aşezi peştele. Pui şi sosul rămas, aşezi feliile de roşii, presari caşcaval şi dai la cuptor, până se rumeneşte.

Foto: www.123rf.com

Mai multe