Cod pane cu salată de roşii

16 martie 2015   Mese festive

Pentru o masă festivă, această reţetă de cod pane cu salată de roşii este mai mult decât binevenită. Vei descoperi ingrediente speciale, care vor transforma preparatul în ceva deosebit.

Ingrediente pentru cod pane cu salată de roşii

4 bucăţi file de cod (150 g/buc.) 1 ou 100 g caşcaval ras 100 g făină 150 g smântână ½ legătură mărar 50 g icre negre de capelin (tip caviar) 200 ml ulei de floarea-soarelui 10-12 roşii cherry 50 ml ulei de măsline 2-3 fire de busuioc 1 lămâie sare piper

Mod de preparare pentru cod pane cu salată de roşii

Speli fileurile de cod, le usuci bine şi le condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dai bucăţile de peşte prin făină, prin oul bătut cu un praf de sare şi apoi prin caşcaval ras. Le rumeneşti bine pe ambele părţi în ulei de floarea-soarelui bine încins. Le scoţi pe hârtie absorbantă.

Baţi smântâna bine până devine cremoasă, adaugi mărarul tocat foarte mărunt, icrele de capelin şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Tai roşiile jumătăţi sau sferturi, le stropeşti cu zeamă de lămâie, ulei de măsline şi le amesteci cu sare, piper, după gust, şi busuioc tocat mărunt. Serveşti pe un platou salata, lângă fileurile de peşte, peste care torni sos. Restul de sos îl pui într-un bol, alături. Iată cum ai preparat un delicios fel de mâncare: cod pane cu salată de roşii.

Mai multe