Colăcei cu susan

2 septembrie 2015   Mese festive

Întâmpină-ţi invitaţii cu aceşti colăcei cu susan! Susanul poate fi înlocuit cu seminţe de mac sau de chimen.

Ingrediente

1 kg făină 2 ouă 15 g drojdie 200 g zahăr 200 ml lapte 200 g margarină 2 linguri seminţe de susan sare

MOd de preparare

Se dizolvă zahărul în laptele călduţ, se adaugă drojdia şi se amestecă bine. Se adaugă gălbenuşurile frecate cu sare şi apoi făina, frământând până se încorporează bine toată făina. Se adaugă margarina topită şi se frământă până se obţine un aluat uniform, elastic. Se lasă la crescut, 30-40 de minute, la loc cald. Se rup bucăţi de aluat, se modelează suluri de grosimea unui deget, din care se taie bucăţi de aproximativ 25 cm şi se modelează covrigi rotunzi, în formă de opt sau în orice formă se doreşte. Covrigii se aşază în tavă, se ung cu albuşurile bătute uşor cu sare, se presară cu seminţe de susan şi se introduc în cuptorul bine încins, până devin aurii. Se servesc calzi sau reci.

Mai multe