Colţunaşi (piroşti ruseşti) umpluţi cu carne, reţeta pas cu pas

24 aprilie 2017   Mese festive

La noi sunt mai cunoscuţi colţunaşii cu brânză dulce, fierţi în apă. Ruşii prepară această delicatesă la aperitiv, fiind umpluţi cu orez şi carne.

De ce ai nevoie pentru colţunaţi ruseşti

Pentru aluat

500 g făină

1 pachet drojdie uscată

1 praf de sare

80 ml ulei

240 ml apă caldă

Pentru umplutură

1 lingură ulei

450 g carne tocată

2-3 căţei de usturoi

1 praf de sare

200 g orez fiert

ulei, pentru prăjit

Cum se prepară colţunaşii

Pentru aluat, combini făina cu frojdia. Adaugi uleiul, apa caldă, sarea şi frămânţi până când obţii un aluat care nu se mai prinde de mâini. Dacă este prea moale, mai poţi adăuga puţină făină. Îl ungi cu puţin ulei, acoperi vasul cu un prosop şi laşi aluatul să crească până când îşi dublează volumul.

Între timp, încingi o lingură de ulei şi căleşti carnea tocată în care ai adăugat usturoiul tocat şi sare după gust. Ţii pe foc până când scade zeama lăsată şi carnea s-a pătruns. Adaugi orezul fiert şi omogenizezi.

Împarţi aluatul în bucăţi de mărimi egale, pe care le întinzi într-o formă rotundă, asemănătoare gogoşilor. Pui la mijloc umplutură şi lipeşti bine capetele.

Încingi uleiul, aşezi colţunaşii şi-i laşi până când se rumenesc pe ambele părţi. Îi scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.

Sursa https://www.sweetandsavorybyshinee.com

https://www.sweetandsavorybyshinee.com

Mai multe