Conopidă coaptă cu parmezan

22 septembrie 2016   Mese festive

Parmezanul, atât de iubit de italieni, poate fi adăugat în nenumărate preparate, oferind de fiecare dată un gust deosebit. Iată cum poţi face conopidă coaptă cu parmezan.

De ce ai nevoie pentru conopidă coaptă cu parmezan

2 conopide

2 linguri ulei de măsline

2 căţei de usturoi

piper

sare

300 ml suc de roşii

100 g mozzarella, feliată

50 g pesmet

2 linguri parmezan ras

Cum se prepară conopidă coaptă cu parmezan

Dai drumul la cuptor şi aşezi o foaie de copt într-o tavă. Speli conopidele sub un jet de apă rece şi le tai felii de aproximativ 1 cm grosime. Păstrezi doar feliile întregi şi le aşezi în tavă. Combini uleiul de măsline cu usturoiul pisat, sare şi piper şi ungi feliile de conopidă. Dai tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, întorci bucăţile de conopidă şi le mai ţii alte 20 de minute, până când se rumenesc. Amesteci parmezanul ras cu pesmetul. Pui peste fiecare felie de conopidă sos de roşii, mozzarella şi mai dai tava la cuptor până când se topeşte mozzarell. Scoţi tava, presari pesmetul şi mai ţii încă 1-2 minute.

Sursa foto http://domesticate-me.com/

http://domesticate-me.com/

Mai multe