Conopidă gratinată

10 septembrie 2015   Mese festive

„Varza cu studii superioare“, aşa cum a numit-o Mark Twain, este sănătoasă, gustoasă şi uşor de preparat. O poţi folosi în ciorbe, salate sau o poţi face pané.

Ingrediente

1 conopidă de circa 700 g 2 ouă 100 ml smântână 150 g parmezan sau caşcaval 20 g unt 1 lingură pesmet sare piper

Preparare

Speli conopida în mai multe ape, o desfaci în bucheţele şi o laşi să stea 10 minute în apă cu o lingură de oţet, pentru a îndepărta eventualele insecte existente. Scurgi apa şi fierbi bucheţelele circa 10 minute în apă cu sare, după care le scurgi şi le aşezi într-un vas termorezistent uns cu puţin unt şi tapetat cu pesmet. Separat, baţi ouăle cu smântâna, adaugi sare şi piper, după gust, apoi torni compoziţia peste conopidă. Deasupra presari parmezan sau caşcaval ras, puţin pesmet şi introduci vasul la cuptor pentru circa

15-20 de minute.

Mai multe