Conopidă gratinată la cuptor

6 noiembrie 2017   Mese festive

Pe lângă gustul specific pe care îl dă mâncărurilor, conopida este foarte sănătoasă şi aduce numai beneficii asupra organismului. Despre ea, specialiştii spun că întăreşte organismul şi că este un bun antioxidant. Pe lângă vitamine, minerale şi proteine, conopida mai conţine şi beta-caroten. Este un antioxidant excelent, iar dacă se consumă în mod regulat, scade riscul de a dezvolta boli cardiovasculare sau cancer. Aşa că ideea noastră de conopidă gratinată la cuptor este binevenită.

Conopidă gratinată la cuptor - Ingrediente (4 porţii)

1 conopidă, tăiată în bucheţele 2 ardei graşi roşii, tocaţi 2 roşii, tocate 2 căţei usturoi 150 g caşcaval pătrunjel sare piper busuioc proaspăt unt

Conopidă gratinată la cuptor - Mod de preparare

Încingi cuptorul şi ungi cu puţin unt patru forme. Într-o oală cu apă clocotind, opăreşti bucheţelele de conopidă aproximativ 5 minute. În acest timp, pui într-un blender roşiile, ardeii, usturoiul, pătrunjelul, sarea şi piperul. Mixezi câteva secunde până obţii o pastă mai groasă. Torni din această compoziţie în forme, aşezi bucheţelele de conopidă şi dai la cuptor 20-30 de minute. Cu 5 minute înainte de a le scoate, presari caşcaval răzuit şi mai laşi la cuptor. Conopidă gratinată la cuptor o serveşti calde, ornate cu frunze de busuioc.

Mai multe