Conopidă umplută cu bacon FOTO

22 martie 2017   Mese festive

Ai încercat vreodată să te joci cu ingredientele cu care erai familiarizată în bucătărie? Această reţetă de conopidă umplută cu bacon, cu un sos delicios şi cremos de iaurt, te va cuceri şi te va bucura la cină, indiferent că o pregăteşti în weekend sau în restul săptămânii.

Conopidă umplută cu bacon – Ingrediente (2 porţii)

1 conopidă mare 150 g bacon afumat 1 ceapă roşie 2 cepe verzi 1 căţel de usturoi 20 g pătrunjel 130 g iaurt sare piper

Conopidă umplută cu bacon – Mod de preparare

Aşezi conopida într-o oală încăpătoare şi o acoperi cu apă. Adaugi un praf de sare. Laşi să dea în clocot, apoi fierbi la foc mediu spre mare aproximativ 5-10 minute.

Încălzeşti cuptorul la foc mare. Tai baconul afumat şi ceapa roşie în bucăţi mari. Tai ceapa verde, mărunţeşti usturoiul şi tai fin pătrunjelul.

Pui conopida într-o tavă. O umpli şi înfigi ceapa şi baconul din loc în loc, printre bucheţele.

Apoi o umpli cu frunzele de ceapă verde şi presari usturoiul. Dai tava la cuptor şi laşi conopida să se coacă 25 de minute, până se rumeneşte. Dacă cuţitul se înfige cu uşurinţă în conopidă, atunci înseamnă că este coaptă.

Între timp, amesteci într-un bol iaurtul şi pătrunjelul tocat. Adaugi sare şi piper, după gust. Serveşti conopida umplută cu bacon alături de sosul de iaurt şi pătrunjel.

kitchenstories.io

Mai multe