Cornuleţe cu nucă şi gem

9 octombrie 2016   Mese festive

Ştiţi să faceţi cornuleţe cu nucă şi gem? Dacă nu, acum e momentul. Încearcă reţeta propusă de noi şi spune-ne cum ţi-a ieşit.

Ingrediente:

1 pachet de margarină la temperatura camerei 1 lămâie 400 g făină 50 g zahăr pudră 75 ml apă caldă coaja rasă de la o lămâie sare

Pentru umplutură:

250 g nuci mărunţite

200 g gem de prune

Mod de preparare:

Amesteci margarina, apa caldă, zeama de la o lămâie şi sarea. Adaugi făina în ploaie şi coaja rasă de lămâie. Frămânţi până când aluatul devine elastic. Îl laşi la frigider două ore. Separat, mărunţeşti nucile şi le amesteci cu gemul până obţii o pastă. Laşi deoparte. Întinzi două treimi din aluat cu sucitorul, până la grosimea de aproape jumătate de centimetru. Porţionezi în pătrăţele mici. Pui umplutură la unul din colţuri şi rulezi. Întinzi restul de aluat la aceeaşi grosime. Tai fâşii de 1 cm, pe care le rulezi în jurul cornuleţelor deja formate şi umplute cu nuci şi gem. Încingi cuptorul, apoi le introduci aproximativ 15 minute, într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.

Presari zahărul pudră pe deasupra atunci când sunt calde.

Mai multe