Cornuleţe marmorate cu cocos
Sunt atât de bune şi aspectuoase încât nici nu-ţi vei da seama când se vor termina cornuleţele marmorate cu nucă de cocos.
De ce ai nevoie pentru cornuleţe marmorate cu nucă de cocos
1 kg făină
500 ml lapte
100 ml ulei
2 ouă
5 linguriţe zahăr
40 g drojdie
4 linguri cacao
4 linguri apă
1 plic zahăr vanilat
coaja de la ½ de lămâie
cremă de ciocolată, pentru umplutură
fulgi de nucă de cocos, pentru decor
Cum se prepară cornuleţe marmorate cu nucă de cocos
Dizolvi drojdia într-o cană de lapte călduţ, pe care-l torni peste făină. Adaugi restul ingredientelor, înafară de crema de ciocolată, fulgii de cocos, cacaua şi apa şi frămânţi până obţii un aluat omogen, care nu se mai ţine de degete. Dacă este prea moale, mai poţi adăuga puţină făină. Împarţi aluatul în jumătate iar în una din ele pui cacaua amestecată cu lingurile de apă. Laşi aluaturile să crească până îşi dublează volumul. Împarţi fiecare aluat în patru părţi egale, din care întinzi foi rotunde. Suprapui câte o foaie colorată şi una neagră şi tai dreptunghiuri, pe care le ungi cu cremă de ciocolată. Rulezi şi aşezi cornuleţele în tavă şi le dai la cuptor până se rumenesc. Le scoţi din cuptor şi le presari cu fulgi de nucă de cocos.