Cornuleţe umplute cu gem de caise
Cu ultimul borcan de gem de caise rămas de anul trecut poţi umple cele mai fragede cornuleţe.
De ce ai nevoie pentru cornuleţe cu gem
200 g unt
2 linguriţe drojdie uscată
2 linguri zahăr
1 linguriţă sare
700 g făină
100 ml lapte
2 ouă
gem
Cum se prepară cornuleţele cu gem
Încălzeşti laptele până aproape fierbe. Separat, amesteci făina cu zahărul şi sarea. Adaugi peste ea untul tăiat cubuleţe şi drojdia. Pui laptele răcorit şi ouăle şi frămânţi până când obţii un aluat care nu se mai ţine de degete, dar nu este nici foarte moale. Îl laşi să crească 2 ore.
Îl întinzi într-o foaie rotundă, nu foarte subţire. Tai din ea felii ca la pizza, pe care le ungi cu gem şi le rulezi. Aşezi cornuleţele în tigaie, cu spaţii între ele. Le dai la cuptor până când se rumenesc uşor.