Coroniţă îmbrăcată în ciocolată FOTO

10 noiembrie 2016   Mese festive

Te invităm să prepari acest desert special, în patru paşi simpli. Rezultatul este absolut delicios! Dacă nu ai o tavă specială de guguluf, poţi coace prăjitura într-una rotundă. Cerne întotdeauna făina înainte de a o folosi, deoarece aluatul va fi aerat şi va creşte frumos. Când faci o prăjitură pe care trebuie să o glazurezi, foloseşte o ciocolată neagră cu un procent de peste 70% cacao.

Ingrediente (1 tavă)

5 ouă

250 g zahăr pudră

250 g făină

5 linguri ulei

1 praf sare

1-2 linguri cacao

1-2 linguri unt, pentru uns tava

1 tabletă ciocolată neagră

200 ml frişcă lichidă

fulgi de cocos

Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile cu praful de sare până devin o spumă tare, apoi încorporezi zahărul adăugat în ploaie. Freci gălbenuşurile ca pentru maioneză cu uleiul turnat în fir subţire. Începi să încorporezi în albuşuri mai întâi puţină făină, cernută în prealabil, amesteci bine de jos în sus, apoi torni 1-2 linguri de gălbenuş şi tot aşa până când termini ingredientele.

Iei aproximativ o cană din aluat şi încorporezi cacaua. Amesteci bine.

Ungi cu unt o tavă de guguluf, aşezi în ea aluatul alb, nivelezi, apoi îl pui pe cel de cacao şi îl întinzi. Dai tava la cuptorul încins până când trece testul scobitorii.

Încălzeşti frişca, ai grijă să nu fiarbă, şi o torni peste ciocolata ruptă. Amesteci până când se topeşte. Aşezi checul pe un grătar, îl îmbraci în glazura de ciocolată şi presari fulgi de cocos.

Mai multe