Cosuleţe de caşcaval cu legume
Aperitivul perfect în cazul în care aveţi musafiri la masă.
Ingrediente
Pentru 4 coşuleţe 140 g caşcaval ras 1 linguriţă pesmet
200 g ciuperci tăiate
2 căţei usturoi zdrobiţi
200 g leurdă
2 linguri ulei
1 linguriţă zeamă de lămâie
sare
piper
Mod de preparare
Pentru coşuleţe, împarţi caşcavalul în patru (cam 35 g pentru fiecare coşuleţ), la fel procedezi şi cu pesmetul. Încingi o tigaie, întinzi pe fundul ei o parte de caşcaval amestecat cu puţin pesmet şi îl ţii aproximativ 2 minute să se rumenească, îl iei cu o spatulă şi îl aşezi pe fundul unui pahar pus cu gura în jos. Formezi coşuleţul cu mâna şi îl dai deoparte. Procedezi la fel cu restul de caşcaval şi de pesmet. Le laşi la răcit.
Speli leurda, o usuci bine şi o tai după dorinţă. Încingi 1 lingură de ulei, adaugi usturoiul, amesteci şi pui ciupercile. Le laşi până scade apa lăsată de ele. Potriveşti gustul
de sare şi piper. Le laşi la răcit, le amesteci cu leurda. Potriveşti gustul de sare şi piper şi pui lingura de ulei amestecată cu zeama de lămâie. În fiecare coşuleţ aşezi din
amestecul de salată şi serveşti.