Cosuleţe de caşcaval cu legume

6 mai 2015   Mese festive

Aperitivul perfect în cazul în care aveţi musafiri la masă.

Ingrediente

Pentru 4 coşuleţe 140 g caşcaval ras 1 linguriţă pesmet

200 g ciuperci tăiate

2 căţei usturoi zdrobiţi

200 g leurdă

2 linguri ulei

1 linguriţă zeamă de lămâie

sare

piper

Mod de preparare

Pentru coşuleţe, împarţi caşcavalul în patru (cam 35 g pentru fiecare coşuleţ), la fel procedezi şi cu pesmetul. Încingi o tigaie, întinzi pe fundul ei o parte de caşcaval amestecat cu puţin pesmet şi îl ţii aproximativ 2 minute să se rumenească, îl iei cu o spatulă şi îl aşezi pe fundul unui pahar pus cu gura în jos. Formezi coşuleţul cu mâna şi îl dai deoparte. Procedezi la fel cu restul de caşcaval şi de pesmet. Le laşi la răcit.

Speli leurda, o usuci bine şi o tai după dorinţă. Încingi 1 lingură de ulei, adaugi usturoiul, amesteci şi pui ciupercile. Le laşi până scade apa lăsată de ele. Potriveşti gustul

de sare şi piper. Le laşi la răcit, le amesteci cu leurda. Potriveşti gustul de sare şi piper şi pui lingura de ulei amestecată cu zeama de lămâie. În fiecare coşuleţ aşezi din

amestecul de salată şi serveşti.

Mai multe