Cotlet de porc cu sos de ciuperci

30 martie 2017   Mese festive

Cotletul de porc nu este greu de preparat, iar în combinaţie cu un sos cremos de ciuperci şi o garnitură din legume se transformă într-un adevărat deliciu, pe care merita să îl încerci.

De ce ai nevoie pentru a pregăti cotlet de porc cu sos de ciuperci

6 cotlete de porc

1-2 linguri ulei

½ ceapă, tocată mărunt

250 g ciuperci crude, feliate

300 g supă cremă ciuperci

60 ml apă

sos de soia, opţional

cimbru, după gust

sare, după gust

piper, după gust

100 g smântână

Cum pregăteşti cotletul de porc cu sos de ciuperci

Cureţi cotletele de porc de grăsime, dacă există. Le rumeneşti într-o tigaie, pe ambele părţi, timp de 4-5 minute. Dai deoparte. În aceeaşi tigaie, căleşti în puţin ulei ciupercile şi ceapa, 3-4 minute. Adaugi supa, apa, sos de soia, cimbru, sare şi piper, după gust şi amesteci. Laşi până începe să dea în clocot.

Aşezi bucăţile de carne înăuntru, acoperindu-le cu sos, reduci focul, pui un capac deasupra şi găteşti timp de 12-15 minute, până când cotletele îşi schimbă culoarea. La final, încorporezi smântâna, amestecând continuu. Serveşti cu garnitură de legume, dacă doreşti.

Sursa https://www.bettycrocker.com

Mai multe