Cotlet de porc cu sos de ciuperci
Cotletul de porc nu este greu de preparat, iar în combinaţie cu un sos cremos de ciuperci şi o garnitură din legume se transformă într-un adevărat deliciu, pe care merita să îl încerci.
De ce ai nevoie pentru a pregăti cotlet de porc cu sos de ciuperci
6 cotlete de porc
1-2 linguri ulei
½ ceapă, tocată mărunt
250 g ciuperci crude, feliate
300 g supă cremă ciuperci
60 ml apă
sos de soia, opţional
cimbru, după gust
sare, după gust
piper, după gust
100 g smântână
Cum pregăteşti cotletul de porc cu sos de ciuperci
Cureţi cotletele de porc de grăsime, dacă există. Le rumeneşti într-o tigaie, pe ambele părţi, timp de 4-5 minute. Dai deoparte. În aceeaşi tigaie, căleşti în puţin ulei ciupercile şi ceapa, 3-4 minute. Adaugi supa, apa, sos de soia, cimbru, sare şi piper, după gust şi amesteci. Laşi până începe să dea în clocot.
Aşezi bucăţile de carne înăuntru, acoperindu-le cu sos, reduci focul, pui un capac deasupra şi găteşti timp de 12-15 minute, până când cotletele îşi schimbă culoarea. La final, încorporezi smântâna, amestecând continuu. Serveşti cu garnitură de legume, dacă doreşti.
Sursa https://www.bettycrocker.com