Covrigei bavarezi

15 ianuarie 2016   Mese festive

Pentru că vremea nu este foarte prietenoasă, îţi recomandăm să te încălzeşti cu o ceaşcă de vin fiert, alături de o porţie de covrigei bavarezi, proaspăt scoşi din cuptor.

De ce ai nevoie pentru covrigei bavarezi

1 kg făină

6 linguri unt

400 ml apă

1 linguriţă sare

1 linguriţă praf de copt

1 ou, pentru uns

De ce ai nevoie pentru covrigei bavarezi

Amesteci într-un bol făina cu untul, iar după ce s-au omogenizat pui apa călduţă, praful de copt şi sarea. La final trebuie să obţii un aluat elastic şi nu foarte moale, pe care-l laşi să se odihnească 50 minute. Împarţi aluatul în 16 părţi egale, pe care le întinzi cu mâna până obţii nişte făşii lungi. Formezi covrigeii şi-i aşezi într-o tavă cu hârtie de copt, îi ungi cu ou, şi-i dai la cuptor până se rumenesc.

La final poţi presăra sare grunjoasă.

Sursa foto http://www.saltandbittersblog.com/

http://www.saltandbittersblog.com/

Mai multe