Covrigei cu usturoi

8 octombrie 2014   Mese festive

Sunt ideali la aperitiv, dar pot fi şi supriza unei mese în familie perfecte.

Ai nevoie de

1 cană lapte cald

1 plic de drojdie uscată

2 şi ¼ căni făină albă

2 linguri zahăr

2 linguri unt

2 linguri pătrunjel tocat

3 căţei de usturoi tocat mărunt

Sare

3 căni apă caldă

Pune într-un vas laptele şi drojdia şi amestecă-le bine, după care lasă-le să stea câteva minute. Adaugă jumătate din cantitatea de făină şi zahărul şi frământă bine. Încorporează untul, sarea şi restul de făină. Dacă compoziţia este prea moale mai poţi adăuga puţină făină. Către final pui usturoiul şi pătrunjelul şi frămânţi aluatul până nu se mai ţine de degete. Acoperă vasul cu un prosop curat şi lasă aluatul să crească. Dă drumul la cuptor. Împarte aluatul în 8 părţi egale. Întinde fiecare bucată într-o fâşie subţire din care să faci covrigii. Pune într-un vas apa caldă cu bicarbonatul de sodiu şi scufundă preţ de 1 secundă fiecare covrig în apă, înainte să-i aşezi în tava de cuptor în care ai pus hârtie de copt.Bagă tava la cuptor până se rumenesc uşor covrigii.

Sursa foto http://bbritnell.com

http://bbritnell.com

Mai multe