Covrigi bavarezi

21 octombrie 2016   Mese festive

Îi poţi mânca simpli, fiind delicioşi atunci când sunt calzi, sau îi poţi savura cu sos de brânză după ce s-au răcit. Uite cum se fac covrigii bavarezi!

De ce ai nevoie pentru covrigi bavarezi

1 plic drojdie uscată

1 lingură zahăr

300 ml apă caldă

800 g făină

1 praf de sare fină

1 linguriţă praf de copt

100 ml lapte

3 linguri unt

sare grunjoasă

Cum se prepară covrigii bavarezi

Combini drojdia cu apa caldă şi zahărul şi amesteci până când se omogenizează. Laşi 10 minute să se odihnească. Încorporezi untul, făina şi sarea fină. La final trebuie să obţii un aluat omogen şi elastic. Îl împarţi în bucăţi egale, din care întinzi fâşii asemănătoarea unei sfori. Formezi din ele cifra opt şi aşezi covrigii într-o tavă tapetată. Îi laşi 20 de minute să crească în tavă. Dizolvi praful de copt în lapte şi ungi fiecare covrig. Presari peste ei sare grunjoasă, după gust şi dai covrigii la cuptor până când se rumenesc.

Sursa: http://www.morseljournal.com

http://www.morseljournal.com

Mai multe