Covrigi bavarezi
Îi poţi mânca simpli, fiind delicioşi atunci când sunt calzi, sau îi poţi savura cu sos de brânză după ce s-au răcit. Uite cum se fac covrigii bavarezi!
De ce ai nevoie pentru covrigi bavarezi
1 plic drojdie uscată
1 lingură zahăr
300 ml apă caldă
800 g făină
1 praf de sare fină
1 linguriţă praf de copt
100 ml lapte
3 linguri unt
sare grunjoasă
Cum se prepară covrigii bavarezi
Combini drojdia cu apa caldă şi zahărul şi amesteci până când se omogenizează. Laşi 10 minute să se odihnească. Încorporezi untul, făina şi sarea fină. La final trebuie să obţii un aluat omogen şi elastic. Îl împarţi în bucăţi egale, din care întinzi fâşii asemănătoarea unei sfori. Formezi din ele cifra opt şi aşezi covrigii într-o tavă tapetată. Îi laşi 20 de minute să crească în tavă. Dizolvi praful de copt în lapte şi ungi fiecare covrig. Presari peste ei sare grunjoasă, după gust şi dai covrigii la cuptor până când se rumenesc.
Sursa: http://www.morseljournal.com