Cozonac cu ciocolată şi scorţişoară
Dacă vrei să încerci o reţetă mai specială de cozonac, îţi propunem această reţetă cu umplutură de ciocolată şi scorţişoară. Rezultatul este delicios, garantăm!
De ce ai nevoie pentru cozonac cu ciocolată şi scorţişoară
Pentru aluat
125 ml lapte
1 cub drojdie
4 gălbenuşuri
2 plicuri zahăr vanilat
100 g unt
100 g zahăr
1 praf de sare
600 g făină
Pentru umplutură
170 g ciocolată neagră
100 g zahăr brun
1 linguriţă scorţişoară
50 g unt
1 gălbenuş
Cum se prepară cozonac cu ciocolată şi scorţişoară
Dizolvi drojdia în laptele călduţ şi o laşi 5-10 minute să crească. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul vanilat, un praf de sare şi untul. După ce capătă o consistenţă cremoasă adaugă zahărul şi treptat încorporează făina, alternativ cu laptele. Dacă mai este nevoie mai adaugă lapte sau făină. Când obţii un aluat care nu se mai ţine de degete îl laşi la crescut până îşi dublează volumul.
Pentru umplutură, amestecă ciocolata topită cu zahărul brun şi scorţişoara. Împarte aluatul în jumătate şi întinde două foi egale. Aşază peste fiecare câte jumătate din umplutură, rulează-le şi împleteşte-le. Unge cozonacul cu untul topit, amestecat cu gălbenuşul de ou. Aşază cozonacul într-o tavă cu hârtie de copt şi dă-l la cuptor până ce se rumeneşte.
Sursa foto http://thedessertchronicles.com/