Cozonac rulat cu mac şi migdale
Un desert minunat pentru toată familia. Încearcă această reţetă de cozonac rulat cu mac si migdale şi spune-ne cum ţi-a ieşit.
Ingrediente:
Pentru umplutură: 500 g seminţe de mac 250 ml lapte 50 g unt 150 g zahăr 110 g alune 110 g migdale sucul de la 1/2 de lămâie 2 pliculeţe zahăr vanilat 3 albuşuri
500 g făină
150 g zahăr
1 cub de drojdie
110 g unt la temperatura camerei
2 gălbenuşuri
sare
250 ml lapte
hârtie pentru copt
Mod de preparare:
Fierbi seminţele de mac cu laptele 20 de minute, amestecând din când în când. Dai deoparte şi laşi să se răcească. Pentru aluat, încălzeşti puţin laptele, adaugi drojdia şi o laşi cinci minute. Amesteci untul cu zahărul până când capătă consistenţa unei creme. Adaugi gălbenuşurile, pe rând, laptele cu drojdia, un praf de sare şi făina în ploaie.
Când ingredientele s-au omogenizat, acoperi aluatul cu un prosop şi-l laşi să crească o oră. Pui seminţele de mac fierte în blender şi le pisezi bine, până devin ca o budincă. Dacă mai e nevoie, mai adaugi puţin lapte fiert. Încorporezi untul topit, zahărul, alunele, migdalele, zeama de lămâie şi zahărul vanilat. Baţi albuşurile spumă tare şi le amesteci cu seminţele de mac.
Din aluat formezi o foaie de aproximativ 1 cm grosime. Deasupra întinzi compoziţia de mac, rulezi şi o aşezi întro formă de cozonac în care ai pus o hârtie pentru copt. Dai acest cozonac cu mac si migdale la cuptorul preîncălzit timp de 45 de minute.
Cozonac de post fara framantare
Cozonac de post fara framantare
Dificultate medie
1 tavă
Timp de preparare: 2h