Crap prăjit şi cartofi
Acestă reţetă este perfectă pentru un prânz în familie.
Ingrediente:
8 medalioane de crap 2 roşii 1 ardei gras roşu 3 linguri ulei 1 kg cartofi de mărime potrivită 75 ml ulei floarea soarelui sare boia iute şi boia dulce 1 linguriţă cimbru uscat 1 linguriţă rozmarin uscat
4 crenguţe de rozmarin proaspăt
1 legătură ceapă verde
4 linguri iaurt scurs
4 căţei mari de usturoi
1 lingură ulei
1 praf de sare
Mod de preparare:
Pui apă cu sare la fiert. Speli cartofii, îi cureţi de coajă şi îi tai bucăţi. Când apa clocoteşte, laşi cartofii la fiert pentru 7 minute. Îi scoţi şi îi scurgi într-o sită. Încingi cuptorul. Într-un vas amesteci bine cartofii cu boiaua dulce şi iute, cimbru şi ulei. Îi dai la cuptor într-o tavă în care ai pus hârtie de copt şi îi ţii până se rumenesc. Îi poţi orna cu ceapă verde tăiată. Speli fiecare bucată de peşte, tamponezi cu hârtie absorbantă şi presari cu sare. Încingi 75 ml de ulei într-o tigaie. Prăjeşti peştele pe ambele părţi până se rumeneşte. Pui fiecare bucată de crap prajit pe hârtie absorbantă pentru a îndepărta excesul de ulei. Tai roşiile şi ardeiul mărunt. Le căleşti în puţin ulei. Adaugi rozmarinul uscat şi sarea. Compoziţia obţinută o aşezi peste fiecare bucată de crap prajit.
Poţi servi cu sos de usturoi pe care îl prepari astfel: pisezi usturoiul şi îl freci cu ulei, turnat treptat ca la maioneză, până obţii o pastă. Amesteci cu iaurtul şi sarea.