Cremă de ciocolată albă cu zmeură
Atunci când ai invitaţi speciali la masă şi vrei să-i suprinzi cu un desert mai deosebit, îţi recomandăm să prepari neapărat această cremă de ciocolată albă cu fructe de pădure! Este pur şi simplu senzaţională!
De ce ai nevoie pentru cremă de ciocolată albă cu zmeură
180 g ciocolată albă
90 ml lapte
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 foaie gelatină
180 g smântână
200 g zmeură congelată
75 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
Cum se prepară crema de ciocolată albă cu zmeură
Topeşti ciocolata albă pe baie de aburi, o dai deoparte şi o laşi la răcorit. Înmoi gelatina în lapte, adaugi ciocolata albă şi omogenizezi. Torni esenţa de vanilie şi smântâna. Pui compoziţia în patru pahare, având grijă să nu le umpli. Le dai la rece 2 ore.
Pui pe foc zmeura, zahărul tos şi cel vanilat. Laşi să fiarbă 5 minute şi, după ce s-a răcorit, o pui deasupra în pahare. Dai din nou la rece alte 2 ore.