Cremă de dovleac cu nuci
3 noiembrie 2015
Mese festive
O cremă fină şi adementioare pentru prietenii tăi!
Cremă de dovleac cu nuci - Ingrediente (8 porţii)
1 kg dovleac 200 g zahăr 100 g miez de nucă 100 g stafide 2 linguri smântână coajă rasă de lămâie
Cremă de dovleac cu nuci - Cum se prepară
Se taie dovleacul felii, se curăţă de seminţe, fibre şi de coajă, apoi se taie cubuleţe şi se pune la fiert în apă, cât să le acopere. Se fierb, sub capac, la foc mic, până se înmoaie bine, se strecoară şi se lasă la răcit.
Se mixează dovleacul sau se trece prin sită, se freacă spumă, folosind mixerul sau o lingură de lemn, se adaugă zahărul, stafidele, smântâna, jumătate din cantitatea de nuci măcinate şi coaja rasă de lămâie.
Se aşază în castronele pentru servit, se garnisesc cu jumătăţi de miez de nucă şi se lasă la rece până în momentul servirii.