Cremă de portocale, un desert apetisant servit în pahare

19 iunie 2017   Mese festive

Când ai poftă de ceva dulce, cel mai bine este să incluzi în reţetele tale fructe delicioase şi zemoase, precum portocalele. Azi îţi recomandăm o reţetă apetisantă de cremă de portocale, pe care o poţi servi în pahare, în cupe de îngheţată sau în borcănele.

Ingrediente

125 g zahăr 6 gălbenuşuri 2 ouă sucul de la 2 portocale coajă rasă de portocală, după gust 125 ml vin alb 1 linguriţă făină sau amidon felii de portocală, pentru decor

Mod de preparare

Înmoi coaja rasă în puţin suc de portocale, o storci şi o strecori. Într-un vas aşezat pe baie de aburi, baţi de la început gălbenuşurile, ouăle întregi, adaugi zahărul şi amesteci ca să se dizolve, torni, vinul, apoi sucul de portocale şi presari făina (sau amidonul).

Amesteci compoziţia din ce în ce mai repede, până când apa este aproape de a da în fiert, ca să nu se formeze cocoloaşe. Adaugi coaja rasă de portocală. Iei repede vasul de pe foc şi baţi continuu crema, până când se răceşte.

O torni în pahare, cupe sau borcănaşe şi o ţii în gheaţă, dacă doreşti. Decorezi cu felii de portocală.

Foto: pixabay.com

Mai multe