Cremă de zahăr ars

1 decembrie 2014   Mese festive

Într-o zi de sărbătoare, e nevoie de un desert de sărbătoare precum aceasta crema de zahar ars.

Ingrediente

 8 ouă

 250 g zahăr

1 l lapte

1 plic zahăr vanilat

10 linguri zahăr pentru caramel

frunze de mentă pentru decor

Mod de preparare Cele 10 linguri de zahăr se pun în cratiţă la foc mic pentru a se carameliza şi se amestecă continuu până ce s-a topit zahărul. Se acoperă uniform pereţii cratiţei şi se lasă la răcit.

Se amestecă ouăle, laptele, zahărul şi vanilia. Compoziţia rezultată se toarnă în cratiţa cu zahărul ars. Se pune la cuptor la foc mic timp de 45 de minute, până ce se întăreşte crema.

Cratiţa cu crema de zahar ars se scoate de la cuptor şi se lasă la răcit. Compoziţia rezultată se scoate pe un platou, se pune la rece pentru 50 de minute. Ornează crema de zahar ars cu frunze de mentă şi serveşte-o rece.

Prajitura Diplomat

Prajitura Diplomat

Prajitura cu ciocolata alba

Prajitura cu ciocolata alba

Prajitura suedeza

Prajitura suedeza

sursa foto: Shutterstock

Mai multe