Cremă de zahăr ars cu vanilie

8 august 2014   Mese festive

Nu o să-ţi vină să crezi cum, un desert atât de simplu de preparat poate fi atât de sofisticat şi elegant. Încearcă aceasta reteta cu crema de zahar ars cu vanilie şi te vei convinge.

Ingrediente

3 linguri amidon de porumb 4 ouă 1/3 cană zahăr ¼ linguriţă sare 1 cană mare lapte de nucă de cocos cu vanilie 2 linguri esenţă de vanilie mai mult zahăr

Mod de preparare

Combină amidonul de porumb, ouăle, zahărul şi sarea înr-o cratiţă medie. Amestecă pentru combinare. Adaugă laptele de cocos şi amestecă în continuare. Pune compoziţia formată pe foc şi amestecă cu ajutorul unui tel, până când compoziţia se îngroaşă.

Ia de pe foc şi amestecă cu esenţa de vanilie. Pune compoziţia formată într-un bol mare. Las-o deoparte pentru 4 ore sau peste noapte.

Când eşti gata de servire, presară deasupra un strat de zahăr şi topeştel cu ajutorul unei torţe. Poţi servi aceasta crema de zahar ars cu vanilie si cu fructe de pădure de care vrei.

Prajiturele din bezea cu mandarine

Prajiturele din bezea cu mandarine

Prajitura Figaro cu gem

Prajitura Figaro cu gem

Prajitura Buturuga

Prajitura Buturuga

Sursa: kumquat blog

Mai multe