Creveţi crocanţi
Odată ce înveţi să le prepari, fructele de mare sunt un adevărat deliciu. Inspiră-te din bucătăria italienească şi din cea grecească, iar familia ta va fi de-a dreptul încântată de rezultat.
Ingrediente
250 g creveţi decorticaţi 2 ouă făină mărar verde ulei pentru prăjit sare
100 g orez cu bobul lung
2 linguri unt
1 ceaşcă pulpă de roşii
sare
piper
pătrunjel verde
Preparare
Baţi ouăle cu puţină sare şi piper, adaugi aproximativ două linguri de făină, diluezi cu puţină apă până capătă consistenţa unei smântâni. Adaugi câteva fire de mărar verde tocat fin şi amesteci.Pudrezi creveţii cu puţină sare, îi tăvăleşti prin făină, apoi prin aluatul preparat, din nou prin făină şi îi prăjeşti în ulei bine încins, până ce se rumenesc pe toate părţile. Îi scoţi pe un prosop absorbant şi îi păstrezi calzi până vor fi serviţi.Separat, opăreşti orezul în apă puţin sărată, scurgi apa, clăteşti orezul şi îl căleşti cu unt şi 2-3 linguri de apă, amestecând permanent. După 3-4 minute, adaugi pulpa de roşii tăiată cubuleţe, sare şi piper, după gust, şi continui călirea încă 5-6 minute.Serveşti creveţii calzi, garnisiţi cu orez şi cu pătrunjel verde.