Creveţi cu sos de miere şi muştar
Atunci când vrei să pregăteşti o mâncare specială la mesele festive, alege această reţetă pe bază de creveţi. Poţi să îi serveşti pe post de aperitiv, dar îi poţi mânca şi la cină dacă pui alături o garnitură de legume fierte sau făcute la aburi, paste sau orez.
Ingrediente (4 porţii)
Pentru sos
60 g miere 50 g muştar de Dijon 5 căţei de usturoi, tocaţi
Pentru creveţi
2 linguri ulei
450 g creveţi curăţaţi şi decorticaţi
1 praf de sare
2 cepe verzi tocate
Mod de preparare
Combini într-un vas mierea, muştarul, usturoiul tocat şi amesteci până la omogenizare. Într-o tigaie mare, încingi uleiul la foc mediu spre mare, adaugi creveţii, pui sare după gust şi îi rumeneşti pe o parte, fără să îi întorci, la foc mediu spre mare, aproximativ 30 de secunde. Îi întorci pe cealaltă parte. Adaugi sosul pregătit anterior şi toci ceapa verde în tigaie. Mai rumeneşti creveţii aproximativ 1 minut, în sos, la foc mediu, amestecând din când în când. Iei tigaia de pe foc. Serveşti creveţii ca atare sau cu o garnitură de legume, după preferinţă.
Sursa + foto: juliasalbum.com