Creveţi cu usturoi şi mărar FOTO

3 noiembrie 2016   Mese festive

Invitaţii vor fi de-a dreptul cuceriţi cu acest preparat delicios!

Ingrediente (4-6 porţii) 1 kg creveţi curăţaţi şi decorticaţi 1/4 cană unt 1/2 cană ceapă, tocată 2 căni smântână 50 g capere, scurse pătrunjel mărar 1/2 linguriţă usturoi, pisat sare piper 1/2 cană vin alb 1 1/2 cană brânză cheddar tăiţei

Mod de preparare

Topeşti untul într-o tigaie mare la flacără medie.

Sotezi creveţii, usturoiul şi ceapa.

Transferi într-un vas.

În aceeaşi tigaie, amesteci smântâna, caperele şi condimentele şi ierburile.

Amesteci şi pui pe foc. Adaugi vinul, amestecând din când în când. Torni sosul peste creveţi.

Presari brânza cheddar deasupra.

Laşi la cuptor şi porneşti broilerul. Laşi până bolboroseste.

Fierbi tăiţeii.

Serveşti creveţii cu tăiţei.

Mai multe