Creveţi cu usturoi şi miere

27 iulie 2016   Mese festive

O cină romantică poate fi desăvârşită dacăp ai decis să prepari aceşti creveţi cu usturoi şi miere.

Ingrediente 1/3 cană miere 1/4 cană sos de soia 1 lingură usturoi pisat 1 linguriţă (ghimbir răzuit), opţional 500 g creveţi curăţaţi, cruzi 2 linguriţe ulei de măsline ceapă verde tocată, opţional

Mod de preparare

Amestecă mierea, sosul de soia, usturoiul şi ghimbirul într-un bol.

Pune creveţii într-o pungă care se poate închide ermetic. Toarnă peste, jumătate din mixtura de mai sus, amestecă bine şi lasă la marinat în frigider de la 15 minute până la 12 ore. Acoperă şi lasă la frigider restul de marinată.

Încinge uleiul într-o tigaie la flacără medie. Aşază creveţii în tigaie. Lasă pe foc creveţii, pe o singură parte, până nu mai sunt roz la culoare, cam 45 de secunde, apoi întorci pe partea cealaltă. Toarnă restul de marinată peste creveţi şi lasă pe foc până se pătrund, cam un minut.

Serveşte creveţii cu sosul de marinată gătit şi garniseşte cu ceapă verde tocată.

http://sallysbakingaddiction.com/

Mai multe