Creveţi marinaţi. Reţetă de vară

3 august 2016   Mese festive

Chiar dacă creveţii sunt costisitori, poţi încerca o reţetă simplă şi să îi prepari la mesele festive, atunci când te reuneşti cu familia şi prietenii la ocazii deosebite. Încearcă reţeta de creveţi marinaţi, combinată cu o serie de legume delicioase, şi lasă-te cucerită de gustul delicios. În plus, creveţii marinaţi sunt un aperitiv delicios, dar pot fi serviţi şi ca o gustare rapidă.

Creveţi marinaţi – Ingrediente (10 porţii de aperitiv)

680 g creveţi, curăţaţi şi decorticaţi, cu codiţele lăsate 1,4 – 1,5 litri de apă 120 ml oţet de mere 2 lămâi tăiate felii subţiri 60 ml ulei de măsline 1 linguriţă sare ½ linguriţă zahăr ¼ linguriţă fulgi de ardei roşu 1 lingură de capere, direct din borcan ½ ceapă roşie, tăiată fin 3 foi de dafin ½ legătură pătrunjel tocat

Creveţi marinaţi – Mod de preparare

Fierbi apa până dă în clocot, adaugi creveţii şi îi fierbi aproximativ 3-4 minute, până devin roz şi sunt bine făcuţi. Scurgi apa şi clăteşti creveţii cu apă rece.

Într-un bol mare, amesteci restul ingredientelor pentru a prepara marinata. Adaugi creveţii peste sosul obţinut şi amesteci ca să se acopere cu lichidul.

Adaugi creveţii marinaţi într-un borcan mare de sticlă (sau îi torni în mai multe borcane mai mici), acoperi şi dai la rece cel puţin 3 ore, pentru ca aromele să se combine.

Serveşti creveţii cu scobitori, ca aperitive, sau îi consumi luându-i de codiţe. Creveţii marinaţi pot fi păstraţi la frigider cel puţin o săptămână.

Creveţi la grătar cu sos de avocado şi coriandru

Creveţi la grătar cu sos de avocado şi coriandru

Paste cu creveţi şi sos de nectarine şi roşii FOTO

Paste cu creveţi şi sos de nectarine şi roşii FOTO

Creveţi la cuptor, cu lămâie şi usturoi

Creveţi la cuptor, cu lămâie şi usturoi

Mai multe