Creveţi pe grătar cu usturoi şi ierburi aromate

4 februarie 2014   Mese festive

Aveţi invitaţi la masă şi vreţi să-i surprindeţi cu o reţetă nouă? Noi vă recomandăm să-i serviţi cu o porţie de creveţi pe grătar cu usturoi şi ierburi aromatice.

Ingrediente:

2 linguriţe de paprika măcinată 2 linguri de usturoi pisat 2 linguri de zeamă de lămâie un sfert de cană de ulei de măsline o jumătate de linguriţă de piper negru măcinat 2 linguriţe de frunze de busuioc tocate 2 linguri de zahăr brun 1 kg de creveţi curăţaţi

Mod de preparare:

Amestecaţi paprika, zeama de lămâie, uleiul de măsline, piperul, busuiocul şi zahărul brun. Adăugaţi creveţii şi amestecaţi bine pentru a se marina. Se lasă la frigider timp de două ore. Se încinge grătarul. Se scot creveţii din sosul marinat, iar acesta se aruncă. Se lasă acesti creveti pe grătar timp de 5-6 minute, apoi se serveşte imediat.

Clatite cu creveti

Clatite cu creveti

Creveti pane

Creveti pane

Creveti cu sos de usturoi

Creveti cu sos de usturoi

Foto: pastryandplaid.wordpress.com

Mai multe