Crochete de cartofi

19 noiembrie 2015   Mese festive

Ce poate fi mai simplu de preparat decât nişte crochete de cartofi?

Ingrediente (20 bucăţi)

1 kg cartofi 2 ouă 300 g caşcaval ras 3 linguri pesmet 7 linguri făină 4 gălbenuşuri 3 linguri unt sare piper ulei, pentru prăjit

Mod de preparare

Cureţi cartofii şi îi fierbi în apă cu puţină sare. Îi scoţi, îi pasezi ca pentru piure şi îi amesteci cu untul, gălbenuşurile bătute separat, caşcavalul, sare şi piper după gust. Formezi crochete rotunde sau lunguieţe. Baţi ouăle, pui pe farfurioare separate făina şi pesmetul şi încingi uleiul. Treci crochetele prin făină, ou şi pesmet şi le prăjeşti până când devin aurii. Le scoţi pe un grătar şi le laşi la scurs.

Mai multe