Cum faci cassoulet, mâncare de fasole după o reţetă din Franţa FOTO
Cassoulet este un fel de mâncare bogat în arome şi foarte consistent. Este un preparat originar din sudul Franţei, care conţine carne (de obicei cârnaţi de porc), şorici şi fasole albă. Reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi conţine, pe lângă cârnaţi, şi şuncă şi cotlet de porc afumat.
Cum faci cassoulet sau mâncare de fasole – Ingrediente (5 porţii)
600 g cotlet de porc afumat 200 g şuncă afumată 250 g cârnaţi groşi 200 g şuncă 2 linguri unt sau untură 250 g fasole albă 150 g fasole verde 150 g morcovi 2 cepe 2 căţei de usturoi 20 g cimbru 20 g rozmarin 3 linguri pastă de tomate 250 ml vin alb sec 250 ml supă de pui cuburi de gheaţă sare piper
Cum faci cassoulet sau mâncare de fasole – Mod de preparare
Într-o oală mare, încălzeşti apă la foc mic şi adaugi 1 praf de sare. Fierbi boabele de fasole aproximativ 1 oră, îndepărtezi spuma albă care se formează la suprafaţă. Scurgi apa şi păstrezi boabele.
Cureţi şi tai morcovii, usturoiul şi ceapa. Tai tecile de fasole verde bucăţi mai mici. Toci rozmarinul şi cimbrul.
Încingi untul sau untura într-o cratiţă adâncă şi căleşti cotletul afumat de porc, şunca afumată şi cârnaţii, până se rumenesc, apoi adaugi şunca.
Adaugi usturoiul, ceapa şi pasta de tomate, apoi presari cimbrul şi rozmarinul. Torni vinul alb sec şi supa de pui. Amesteci bine şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dai vasul la cuptorul încins la 180 de grade Celsius şi îl laşi aproximativ 3 ore. Amesteci mâncarea de câteva ori, pe parcursul coacerii.
Scoţi carnea şi cârnaţii din oală şi le tai bucăţi mici.
Separat, într-o cratiţă, opăreşti morcovii şi tecile de fasole verde în apă clocotită, 3-5 minute. Scoţi legumele într-un castron cu apă rece şi cuburi de gheaţă. Serveşti mâncarea de fasole sau cassoulet cu fasolea albă, fasolea verde, morcovii, carnea şi sosul obţinut.