Cum să faci cea mai bună ciocolată caldă

27 octombrie 2016   Mese festive

Cui nu-i place ciocolata caldă, mai ales într-o zi rece de toamnă? Ei bine, reţeta clasică pe care ţi-o prezentăm astăzi conţine câteva ingrediente care îi vor da un plus de savoare acestei băuturi calde. Încearcă şi tu reţeta şi răsfaţă-te cu o ceaşcă de ciocolată caldă!

Ingrediente

100 g ciocolată amăruie 600 ml lapte 2 bucăţi anason stelat 4 cuişoare 100 ml frişcă bătută 2 linguri ciocolată dată prin răzătoare

Mod de preparare

Mai întâi, toci ciocolata amăruie şi o laşi în bucăţi mai mari. Încălzeşti laptele într-o cratiţă, la foc mediu. Adaugi anasonul, cuişoarele şi ciocolata tocată şi amesteci uşor până când aceasta se dizolvă. Laşi compoziţia să fiarbă la foc mic aproximativ 5-10 minute. Amesteci din când în când.

Între timp, baţi frişca într-un recipient de plastic, cu un mixer manual, până obţii o spumă tare. Scoţi anasonul şi cuişoarele din ciocolata caldă. Torni lichidul în căni şi ornezi cu o cantitate generoasă de frişcă. Presari ciocolată rasă şi serveşti imediat!

Sursa + foto: kitchenstories.io

Brioşe cu ciocolată moale

Brioşe cu ciocolată moale

Tort de dovleac cu cremă de brânză şi ganache de ciocolată

Tort de dovleac cu cremă de brânză şi ganache de ciocolată

Cum să faci tortul de ciocolată perfect

Cum să faci tortul de ciocolată perfect

Prăjitură cu ciocolată

Prăjitură cu ciocolată

Mai multe