Cum se face coajă de portocală confiată

10 ianuarie 2017   Mese festive

Poţi decora cu ele torturile sau prăjiturile sau te poţi îndulci după masă, în locul unui desert.

De ce ai nevoie pentru coajă de portocală confiată

8 portocale mari

600 g zahăr

600 ml apă

200 g ciocolată neagră

Cum se prepară coaja de portocală confiată

Descojeşti portocalele şi tai coaja feliuţe de aproximativ 0,5 cm grosime.  Pui apă la fiert şi când dă în clocot bagi coaja de portocală, o ţii 10 secunde, o scoţi, apoi o treci pe sub un jet de apă rece.

Combini 600 ml apă cu 600 g zahăr, le pui pe foc şi amesteci până când se dizolvă zahărul şi capătă consistenţa unui sirop. Pui cojile de portocală, laşi siropul să dea câteva clocote şi stingi focul. Ai grijă ca toate cojile să fie acoperite cu sirop. Dacă plutesc, poţi aşeza peste ele o farfurie.

Laşi să se răcească, apoi pui din nou oala pe foc şi o dai din nou în clocot. Repeţi până când cojile capătă o consistenţă gumoasă. Le scurgi şi le treci prin ciocolată topită.

Sursa http://portandfin.com

http://portandfin.com

Mai multe