Cum se face marţipanul

25 iulie 2019   Mese festive

Marţipanul este delicios şi perfect pentru a decora sau înveli torturile pentru o notă mai elegantă şi festivă. Această reţetă de pastă de migdale este extrem de simplă şi o poţi folosi în decorul a multe prăjiturele, brioşe sau checuri.

Ingrediente:

375 g zahăr pudră 125 făină de migdale 2 linguri brandy 1 gălbenuş 1 linguriţă zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Trece prin sită zahărul pudră şi făina de migdale până scapi de orice cocoloaşe. Amestecă ingredientele bine şi pune şi restul de ingrediente. Ai grijă să treci prin sită şi zeama de lămâie.

Când amestecul devine prea tare pentru a fi manevrat, foloseşte-ţi degetele şă amesteci ingredientele. Răstoarnă pasta pe blatul de lucru presărat cu zahăr pudră şi frământă uşor până pasta devine maleabilă.

Împacheteaz-o în folie alimentară şi păstreaz-o la etanş până ai nevoie să o foloseşti. 

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/homemade-marzipan-recipe-12476

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/homemade-marzipan-recipe-12476

Mai multe