Curcubeul de culori din macarons: povestea celor mai în vogă prăjituri

6 septembrie 2013   Mese festive

Macarons au apărut pentru prima dată în Veneţia, în secolul al VIII-lea. Apoi, reţeta a fost preluată de francezi care au făcut-o cunoscută în toată lumea.

Numele de “macarons” are o istorie interesantă. “Macaron” provine de la cuvântul din limba italiană “maccaroni” care nu înseamnă doar paste, ci şi “găluşcă”. De aceea prăjitura frumos colorată avea forma unei găluşte şi era făinoasă ca macaroanele. Mai mult decât atât, se spune că aceste prăjituri deosebite au apărut prin lipirea a două fursecuri, la care se adauga crema.

Acum, reţeta de macarons s-a schimbat şi diversificat în fucţie de fiecare cofetar. Au o textură crocantă la exterior şi moale în interior. Gustul lor este asemănător cu al bezelelor.

Aceste prăjituri colorate se potrivesc de minune lângă un ceai.

Sursă foto: pinterest.com

pinterest.com

Surpinde-ţi invitaţii în acest weekend cu aceste prăjituri deosebite. Reţeta aici.

Surpinde-ţi invitaţii în acest weekend cu aceste prăjituri deosebite. Reţeta aici.

Mai multe