Deliciu cu nucă

29 ianuarie 2014   Mese festive

Cele mai delicioase prăjituri sunt cele cu nucă.

Ingrediente:

Pentru blat: 10 linguri făină 5 ouă 150 g zahăr 100 g nucă măcinată 2 linguri ulei 1 esenţă de vanilie 1 praf sare

nucă de cocos

ornament de cacao

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu praful de sare, apoi adaugi zahărul în ploaie. Separat, freci cu ulei gălbenuşurile. Amesteci uşor, cu un tel, de jos în sus, cele două compoziţii, după care adaugi esenţa de vanilie, făina, pe care o cerni înainte, şi nuca măcinată. Torni compoziţia într-o tavă pe care ai tapetat-o în prealabil şi o dai la cuptorul încins până când blatul este uşor rumenit (poţi să încerci cu o scobitoare).

Decorezi cu nucă de cocos şi presari ornament de cacao.

Dificultate mică

Timp de preparare: 45’

1 tavă

Mai multe