Deliciu cu portocale şi merişoare

10 noiembrie 2014   Mese festive

O alegere perfectă de sezon pentru care care preferă deserturile nu foarte dulci.

Ai nevoie de

12 linguri unt la temperatura camerei

1/3 cană zahăr brun

2 căni merişoare

2 căni şi jumătate făină

2 linguri praf de copt

1 lingură sare

1 cană şi jumătate zahăr tos

2 portocale

¾ cană lapte

1 lingură esenţă de vanilie

3 ouă

Pentru glazură

1 cană zahăr pudră

2 linguri zeamă de portocale

Unge o formă cu unt, presară pe fundul ei zahărul brun, iar deasupra merişoarele.

În alt vas amestecă făina cu praful de copt şi sarea. Adaugă zahărul tos şi coaja rasă de portocală şi amestecă. Stoarce portocalele şi dă deoparte 2 linguri de suc. Pune untul peste făină, ouăle unul câte, unul câte unul, laptele, sucul de portocale şi esenţa de vanilie. Toarnă compoziţia peste merişoare şi dă prăjitura la cuptor pentru 40 de minute, până când trece testul scobitorii. Las-o să se răcească. Bate zahărul pudră cu zeama de portocale şi după ce ai răsturnat prăjitura toarnă pe deasupra glazura.

Sursa foto http://pairingknifeblog.com

http://pairingknifeblog.com

Mai multe