Desert cu coji de portocală confiate
Deserturile sunt bucuria celor mici de Crăciun, dar nici cei mari nu pot rezista aromelor inconfundabile care umplu casa. Vă prezentăm un desert cu coji de portocală confiate, potrivită pentru zilele de Sărbători petrecute în familie.
Dificultate medie/Preparare: 1 h 30'/15 bucăţi
Ingrediente
4 mere
300 g coji de portocală confiate
1 plic gelatină
200 g biscuiţi
2 linguri zeamă de lămâie
1 lingură zahăr
Mod de preparare:
Cureţi merele de seminţe, de cotoare şi de coajă. Le tai cubuleţe, le stropeşti cu zeamă de lămâie şi le pui pe foc, într-o cratiţă. Adaugi zahărul şi amesteci. Ţii la foc mic 10 minute, le dai deoparte, le laşi să se răcorească şi le amesteci cu biscuiţii sfărâmaţi. Adaugi cojile de portocală confiate şi gelatina hidratată, în prealabil, conform instrucţiunilor. Din compoziţia pe care ai obţinut- o formezi biluţe pe care le aşezi în hârtii decorative şi le dai la frigider 4-5 ore.
Decorezi desertul după preferinţă şi imaginaţie.
FOTO: Profimedia