Desert cu jeleu de miere
Pentru ocazii speciale prepară un desert pe măsură. Noi îţi recomandăm să încerci acest desert cu jeleu de miere şi vei obţine o prăjitură rafinată!
De ce ai nevoie pentru desert cu jeleu de miere
Pentru cremă
500 g smântână
100 ml lapte
2 linguri gelatină
2 linguri zahăr
zeama de la 1 lămâie
1 linguriţă esenţă de portocale
1 păstaie de vanilie
Pentru jeleu
75 g miere
1 lingură gelatină
200 ml apă
Cum se prepară desert cu jeleu de miere
Pentru cremă, înmoi gelatina în lapte. Pui smântâna, miezul păstăii de vanilie şi zahărul într-o cratiţă şi ţii pe foc mic 7-8 minute, până când se dizolvă zahărul, fără să fiarbă compoziţia. Dai deoparte, adaugi gelatina şi amesteci până când se omogenizează. La final nu trebuie să mai simţi granulele de gelatină între degete. Adaugi zeama de lămâie şi esenţa de portocală. Torni crema în pahare, o nivelezi şi o dai la rece peste noapte.
Pentru jeleu, înmoi gelatina în 50 ml de apă. Amesteci mierea cu restul de apă şi omogenizezi. Adaugi gelatina şi amesteci. O torni peste crema din pahare şi dai din nou la rece 2-3 ore.
Sursa: http://lapetitchef.in