Desert cu mac şi pere. FOTO
Poţi folosi în locul perelor alte fructe, precum mere, caise sau gutui. Dacă vrei, dupa ce speli macul îl ţii în lapte, apoi îl adaugi în aluat.
De ce ai nevoie pentru desert cu mac şi pere
2-3 pere proaspete sau din compot
25 g unt
250 g zahăr pudră
5 ouă
250 g făină
5 linguri ulei
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
150 ml lapte
200 g mac
Cum se prepară desert cu mac şi pere
Pasul 1
Într-un vas pui făina pe care o amesteci cu praful de copt. Speli macul în mai multe ape până când aceasta rămâne curată.
Pasul 2
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi spuma albuşurile. Adaugi în ploaie zaharul şi zahărul vanilat, amestecând continuu. Separat, amesteci uleiul, ca la maioneză, în gălbenuşuri, apoi încorporezi făina şi galbenuşurile în albuşurile bătute spumă. Opreşti din aluatul rezultat o cană şi o laşi deoparte.
Pasul 3
În aluatul din bol adaugi macul, amestecând continuu. Torni şi laptele, având grijă să se combine toate ingredientele. Ungi o tava cu unt şi-o presari cu faină.
Pasul 4
Torni în tava aluatul cu mac, apoi aranjezi bucăţile de pere şi torni aluatul păstrat în cană. Nivelezi. Dai tava în cuptorul preîncalzit 30 de minute.